2024. júl 24.

Trükkös terek- A háztartás gyermekbiztossá tétele, hogy a kicsik csak a macskát ijesztgessék

írta: Hevelina
Trükkös terek- A háztartás gyermekbiztossá tétele, hogy a kicsik csak a macskát ijesztgessék

 

welcome_home.jpg

Képzeld el: a nappalid egy bábeli zűrzavarra hasonlít, a konyha olyan, mint egy egyiptomi labirintus, és a fürdőszoba kész veszélyzóna. Ne ess kétségbe! Ebben a blogposztban megmutatom, hogyan teheted otthonodat gyermekbiztossá olyan egyszerű trükkökkel, hogy a kicsik csak a macskát ijesztgessék, téged pedig békén hagyjanak kávézni.

Nappali és hálószoba: A nyugodt tér rejtélye

 

1. Elektromos aljzatok lefedése:

Először is, az elektromos aljzatok lefedése kisdedünk érintés elkapására szakosodott ujjai elől éppen olyan fontos, mint Nutellával megkenni a reggeli kenyeret. Néhány olcsó, de hatékony aljzattakaróval könnyen megoldjuk ezt a problémát.

 

2. Bútorok rögzítése a falhoz:

Miután megvédtük a gyerekkéz kíváncsiságától az elektromos aljzatot, ideje, hogy a bútorrögzítők segítségével stabilizáljuk a könyvespolcokat és komódokat. Így, amikor a kicsik a mászó szafari következő állomásának a szoba sarkát szemelik ki, egyensúlyban maradhatnak.

3. Apró tárgyak eltávolítása a szoba padlójáról:

Nem árt, ha eltávolítjuk az apróbb tárgyakat a padlóról, mielőtt még valaki azt nézné, hogy az 5 forintos érmékkel sakkozik! Egy stílusos tároló doboz csodákat tehet a rendteremtésben.

Konyha: A gasztronómiai veszélyek elhárítása

1. Éles és veszélyes tárgyak biztonságos tárolása:

Először is zárjuk el a késkészletet és az éles tárgyakat. Ugyan kicsit nehézkessé teheti a Gordon Ramsay-féle főzést, de a biztonság kedvéért megéri.

 2. Gyermekzárak felszerelése a szekrényekre és fiókokra:

Gyermekzárak felszerelésével megakadályozhatjuk, hogy kis Gordon Ramsay-inasunk átkutassa a fiókokat és szekrényeket. Így legalább a legókat csak a gyerekszobában találjuk meg, nem a fűszertartóban.

 3. Forró felületek elérhetetlenné tétele:

A főzés szerelmeseinek a forró felületek elérhetetlenné tétele igazi MUST-DO. Tegyük elérhetetlen sávba az indukciós főzőlapokat, és védőelemekkel ki lehet egészíteni a sütő/katonai bázist.

Fürdőszoba: A vízi állatkert biztonságossá tétele

 

1. Gyógyszerek és tisztítószerek elzárása

:A fürdőszoba sok titkot rejt – legalábbis ami a gyógyszereket és tisztítószereket illeti. Minden veszélyes anyagot jól zárható szekrénybe helyezzünk, hogy a kis kíváncsik még véletlenül se találhassák meg őket.

2. Csúszásgátlók használata a fürdőkádban:

Ha a fürdés inkább csúszkálás és medencés party hangulatot idéz, ne habozzunk csúszásgátlókat felszerelni a kádban és a padlón is. Így a kicsik és a felnőttek is biztonságosan pancsolhatnak.

 

Összegzés:

Most, hogy felvértezted otthonodat az apró lázadók észjárása ellen, nyugodtan hátradőlhetsz és élvezheted az új, stresszmentes mindennapokat. Persze csak addig, amíg a következő nagyszerű ötletüket ki nem találják. De hát épp ez az élet szépsége, nem igaz? Pixeltől a homokszemig, otthonunk minden sarkában ott rejtőzik egy kis csoda (és legalább 3-4 Lego darab).

Szólj hozzá